Hundsäkrat altanen

Nu har vi hundsäkrat altanen så att Elvis kan vara med oss utan att vara kopplad. Vi vågar inte släppa honom helt lös ute på tomten ännu.

För det mesta är han duktig på att lyda men om något riktigt spännande händer är risken stor att han glömmer bort sig ett tag. Jag har fått hämta hem honom när han glatt smet ut och följde efter vår katt Nancy till en byggarbetsplats... En annan gång smet han in i en grannes trädgård där han kände doften av något väldigt intressant... Inte bra!!!

Vi använde galvaniserat nät på rulle, 25 meter långt 112 cm högt, för 569:- som vi köpte på Bauhaus. Klicka på bilden om ni vill se nätet mer i detalj.


Lösningen är bara provisorisk. Vi kommer att bygga två grindar till altanen i samma stil som räcket. Tills dess att vi hinner göra det, använder vi nätet istället. Vi vill ju kunna sitta och njuta av vårsolen och värmen när den väl kommer tillsammans med både vänner, hundar och katter. :)

Vit herdehund, White Swiss Shepherd, Berger Blanc Suisse

2 kommentarer:

  1. Blev ju riktigt bra, ju! Och så bra att kunna ha öppen altandörren, utan att behöva riskera att Elvis drar iväg till okänd ort i ett obevakat ögonblick.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen! Nu har vi testat i några dagar och det fungerar riktigt bra! Han har redan hittat sitt favorithörn där han kan ligga i solen och samtidigt hålla span på vad som händer i området. :)

      Radera